S:t Jacobs Vokalensemble gästar Lunds akademiska kör

Från huvudstaden till Lund!
S:t Jacobs Vokalensemble kommer till Lund för att gästa Lunds akademiska kör för en gemensam konsert under dirigenterna Mikael Wedar och Cecilia Martin-Löf. Mångstämmigt, mjukt och maffigt. Vi får bland annat höra delar ur Frank Martins storslagna Mässa för dubbelkör, musik av James MacMillan och 200-årsjubilaren Anton Bruckner.

I konserten i Lunds Allhelgonakyrka får vi njuta av storslagen musik för många röster!

Evenemanget arrangeras av musikcentrum Odeum vid Lunds universitet, som en del av Lund Choral Festival. 

S:t Jacobs Vokalesensemble

S:t Jacobs Vokalensemble (tidigare S:t Jacobs Ungdomskör) är en blandad kör som består av ca. 32 medlemmar och som hör hemma i S:t Jacobs kyrka och Storkyrkan i Stockholm. Kören deltar i högmässor och håller egna konserter och har även samarbeten med etablerade musiker och orkestrar. Genom åren har S:t Jacobs Vokalensemble rönt flera internationella framgångar i tävlingar. De strävar efter att delta i olika musikkontexter runtom i världen som festivaler, turnéer och utbildningsprogram. Detta har tagit kören till bland annat Hongkong, Frankrike, Tyskland och Ryssland.

Foto (i sidhuvud): Aksel Örn Ekblom

Lunds akademiska kör

Lunds akademiska kör (LAK) är med sina 60 sångare Odeums stora kör och leds av director cantorum Cecilia Martin-Löf. Kören bildades 1927 som damkör, men ombildades senare till en blandad kör och är sedan 2007 en del av musikcentrum Odeum vid Lunds universitet. Sångarna i kören är till största delen studenter och doktorander.

Foto: Kennet Ruona

Gillar du också kultur och musik?

Vill du ha de senaste nyheterna om Lund Choral Festival?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!