Carolinae Röster

Nu är tiden att verka emot de mörka vågorna och sprida sångens helande kraft i tusen trådar. På Lund Choral Festival framför Carolinae Röster körverket Mycelium Music. I verket utforskar de rösten och rummet med urgammal och pinfärsk musik.

Carolinae Röster är en Lundabaserad ensemble bestående av cirka 30 sopran- och altröster med höga konstnärliga och kreativa ambitioner. Kören leds av Ulrika Emanuelsson och grundades 2003, då under namnet Carolinae Damkör. Dirigentens passion för excentriska körstycken delas av gruppen. Med stor lust och nyfikenhet tar sig kören an rösttekniker och genrer från hela världen, från nyskrivna körverk och världsmusik till strupsång och övertonssång, gärna framförda på annorlunda konsertplatser. Ofta framförs specialskrivna arrangemang, inte sällan skrivna av körledaren, den prisbelönta kompositören Ulrika Emanuelsson.

Kören reser och tävlar gärna, allra senast i Concorso Corale Internazionale i Riva del Garda, Italien i mars 2024, då ensemblen fick två gulddiplom, specialpris för framförandet av dirigentens då purfärska damkörsarr av Jan Sandströms “Biegga louhte”, samt en vinst i damkörsklassen.

Foto: Gustaf Svensson

Gillar du också kultur och musik?

Vill du ha de senaste nyheterna om Lund Choral Festival?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!