Galakören 2018 

 

I år är det äntligen dags för Galakonsert på Lund Choral Festival och vi ska återigen skapa en 200 personer stor Galakör med sångare från hela Skåne! Slutresultatet blir en storslagen konsert i Allhelgonakyrkan i Lund den 17 oktober.  

 Galakören ska uppföra Carl Orffs mäktiga verk Carmina Burana tillsammans med tre sångsolister, fem slagverkare, två pianister och barnkör. Som dirigent är vi glada att välkomna tillbaka Sofia Söderberg, som arbetade med Galakören senast 2014. Sofia är en av våra mest välrenommerade dirigenter inom vokalmusik och har bland annat arbetat som kormästare på Malmö Opera samt på Skånes Dansteater och Operaverkstan i Malmö som dirigent och sångsolist. Sofia lederäven den internationellt erkända manskören Svanholm Singers i Lund. 

Sista dag för att intresseanmäla sig har passerat och ett utskick har gått ut till de körer och sångare som fått en plats respektive de som inte fått en plats. Kören är i dagsläget fylld, och vi tar in nya sångare i kören enbart vid avhopp och med hänsyn till stämfördelningen.

 

Läs mer om årets Galakonsert här